curățare blat granit

Curățare blat granit

Curățare blat granit folosind o cârpă moale cu apă caldă și săpun de vase. Apa caldă ucide microbii, iar săpunul de vase dezinfectează blaturile fără efort.

Folosiți o cârpă curată pentru a șterge blatul o dată pe zi. Îndepărtați toate aparatele de pe blaturi pentru a fi mai ușor de curățat. Înmuiați des cârpa  în amestecul de apă caldă și săpun de vase pentru a curăța bine. Clătiți cârpa cu apă curată și ștergeți zona din nou pentru a îndepărta eventualele urme de săpun.

curățare blat granit

Când vă dezinfectați blaturile de granit, utilizați alcool și apă. Asigurați-vă că pulverizați soluția la fiecare câteva zile și lăsați-o să stea în granit timp de 5 minute pentru cele mai bune rezultate. Utilizați o cârpă curată pentru a șterge blatul de granit.

Dacă doriți să vă curățați blaturile fără a le deteriora, ar trebui să evitați soluțiile ce conțin acizi. Acestea includ amoniac, lămâie sau oțet.  De asemenea, ar trebui să stați departe de agenții de curățare comerciali care conțin înălbitor. Cu toate acestea, puteți folosi ulei esențial de citrice pentru a vă curăța blaturile, deoarece are un PH neutru.

Sugestii pentru curățare blat de granit

Dacă ați vărsat lichide pe un blat de qranit sau marmură, ar trebui să le ștergeți folosind un prosop de hârtie. Amintiți-vă, apa poate lăsa și urme pe granit, așa că ar trebui să-l ștergeți imediat. Asigurați-vă că utilizați un prosop de hârtie curat.

De asemenea, puteți curăța urmele cu apă fierbinte și săpun de vase. Ștergeți zona cu o cârpă curată pentru cele mai bune rezultate. Dacă pata a fost lăsată pe blaturi pentru o lungă perioadă de timp, probabil că este uscată. Prin urmare, ar trebui să turnați puțină apă pe ea pentru a o înmuia și abia apoi o ștergeți.

Blaturile din granit sunt semnul distinctiv al oricarei bucatarii. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum să le curețe temeinic. Dacă doriți ca bucătăria sau casa dvs. să rămână strălucitoare de curată, iată cele mai bune tehnici despre cum să curățați corect blaturile din granit.
Distribuie

V-ar putea interesa și

ce este granitul
Ce este granitul

Este una dintre cele mai populare roci ale scoarței terestre. Istoria granitului datează de milioane de ani. Este format în principal din cuarț, feldspat și mică.

Citește articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *