placările cu granit

Placările cu granit tot mai des întâlnite în casele românilor. Granitul face furori de mulți ani și devine o opțiune preferată pentru exterior și interior. Placările cu granit s-au răspândit de la pardoseli și pereți, la trepte și glafuri. Tot mai cerute sunt și blaturile de bucătărie de granit, chiuvetele de baie, backsplash la bucătărie și zona de duș și cadă.

Descoperă placările cu granit

Ați cumpărat o casă cu granit deja instalat? Sau poate montați granit pentru prima dată sau doar vă gândiți să placați cu granit? Cu sigranță aveți întrebări despre utilizarea și îngrijirea pietrei naturale în casa dvs.

Iată mai jos răspunsurile la șapte întrebări frecvente despre granit pentru a vă ajuta să fiți informați ânainte sa luați decizii.

1. Ce este granitul?

Granitul este o rocă magmatică formată adânc sub pământ. Începe într-o stare topită, se întărește și se cristalizează încet sub suprafață pentru a crea o piatră uniformă. Are pete și nervuri variind de la negru, maro și alb până la roșu, verde și albastru, în funcție de mineralele din piatră. Granitul este extras din cariere din întreaga lume și este apreciat pentru rezistența sa, frumusețea, rezistența la căldură și întreținerea ușoară.

2. Se poate zgâria granitul?

Granitul este foarte durabil. De fapt, este una dintre cele mai puternice pietre de pe pământ. Poate fi zgâriată doar de ceva mai dur decât granitul, cum ar fi diamantele, corindonul, wolframul sau alte bucăți de granit. Utilizarea zilnică a lamelor de cuțit nu va zgâria granitul.

placările cu granit

3. Granitul se poate păta?

În ciuda rezistenței sale, granitul este o piatră poroasă care va absorbi lichidele și se va pata dacă nu îți pasă de el în mod corespunzător. Cea mai bună protecție împotriva petelor este etanșarea obișnuită a pietrei folosind un impregnant special pentru granit. De asemenea, ar trebui să ștergeți întotdeauna lichidele imediat. 

4. Ce pot folosi pentru a curăța granitul?

Pentru a menține granitul igienizat și a arăta cât mai bine, curățați piatra zilnic cu un detergent special pentru granit. Nu folosiți niciodată produse de curățare de uz casnic pe granit pentru a îndepărta petele. Acestea deoarece acestea pot rupe sigiliul de protecție și pot cauza deteriorarea permanentă a pietrei. Evitați oțetul și amoniacul, care pot toci și slăbi sigiliul și pot pătrunde în granit. De asemenea, trebuie evitate substanțele chimice abrazive și dure, agenții de curățare și bureții.

placările cu granit

5. Este necesar să dezinfectez un blat de granit?

Un blat din granit bine etanșat este foarte rezistent la bacterii. Dezinfectarea acestuia nu este o preocupare majoră atâta timp cât curățați blaturile zilnic. Când dezinfectați suprafața, utilizați un amestec de apă caldă și săpun de vase antibacterian ușor. Ștergeți apoi cu o cârpă moale și uscată pentru a preveni sau a elimina dungile lăsate de detergent.

6. Granitul trebuie lustruit?

Îngrijirea granitului înseamnă mai mult decât curățare și etanșare. Lustruirea granitului în mod regulat menține piatra netedă și strălucitoare. Puteți să lustruiți blaturile de granit și pereții dușului în mod regulat. Astfel le mențineți frumoase mulți ani de acum înainte. Evitați să lustruiți pe podele, scările, deoarece poate face suprafața prea alunecoasă.

7. Cum știu dacă granitul meu trebuie să fie sigilat?

Granitul poate fi sigilat ori de câte ori doriți pentru o protecție pe termen lung împotriva zgârierii, atenuării luciului și petelor. Unele granite sunt mai poroase decât altele. De aceea este o idee bună să știți când granitul dvs. are nevoie de un nou strat de impregnant.  Pentru a verifica etanșarea actuală, turnați puțină apă pe suprafața granitului (în diferite locuri). Notați cât timp durează până ca apa să se absoarbă. Dacă granitul se întunecă în 30 de minute, sigiliul se uzează și trebuie aplicat un strat nou. 

Îngrijire pentru placările cu Granit

Dacă sunteți în căutarea informațiilor despre îngrijirea corectă a granitului, marmurei și a altor tipuri de piatră naturală, ați ajuns la locul potrivit. Experții în îngrijirea pietrelor sunt aici pentru a vă ajuta. Oferim o gamă largă de produse concepute pentru a menține suprafețele din piatră naturală să arate la fel de bine ca noi. Sunați astăzi la pentru a afla mai multe.

Ați cumpărat o casă cu granit deja instalat? Sau poate montați granit pentru prima dată sau doar vă gândiți să placați cu granit? Cu sigranță aveți întrebări despre utilizarea și îngrijirea pietrei naturale în casa dvs.
Distribuie

V-ar putea interesa și

ce este granitul
Ce este granitul

Este una dintre cele mai populare roci ale scoarței terestre. Istoria granitului datează de milioane de ani. Este format în principal din cuarț, feldspat și mică.

Citește articol
curățare blat granit
Cum să curățați corect blaturile de granit

Blaturile din granit sunt semnul distinctiv al oricarei bucatarii. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum să le curețe temeinic. Dacă doriți ca bucătăria sau casa dvs. să rămână strălucitoare de curată, iată cele mai bune tehnici despre cum să curățați corect blaturile din granit.

Citește articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *