Ce este granitul? Este una dintre cele mai populare roci ale scoarței  terestre, care este formată din topirea silicaților (răcirea magmei la adâncime). Granitul este format în principal din cuarț, feldspat și mică. Inițial, această piatră era o masă topită curgătoare, la fel ca lava. Pe măsură ce s-a răcit, a devenit foarte tare și foarte dens. Ca duritate, granitul este, de fapt, al doilea după diamante. Când vine vorba de textura sa, este vizibil omogen.

ce este granitul

Ce este granitul și care este originea lui?

Istoria granitului datează de milioane de ani. În general, carierele de granit sunt situate în întreaga lume: Brazilia, Spania, Norvegia, Egipt, India și Africa. Statele Unite și Canada au, de asemenea, câteva locații foarte frumoase, bogate în granit. Pe lângă aspectul granitului, locația din care își are originea piatra joacă un rol vital în costul total al acestuia. Acest lucru se datorează forței de muncă și transportului.

Cum s-a format

Granitul este format din cuarț, feldspat și mică împreună cu unul sau mai multe materiale închise la culoare. Când vine vorba de textura sa, este vizibil omogen. Cu alte cuvinte, este cea mai populară rocă plutonică a scoarței noastre terestre, care este formată din topirea silicaților (răcirea magmei la adâncime).

S-a format în interiorul scoarței terestre prin retopirea rocilor magmatice sau prin pătrunderea unei noi magme. Istoria evolutivă a pietrei naturala granit poate fi demonstrată analizând chimia cristalelor din structura sa. Deși majoritatea oamenilor cred că granitul se formează prin retopirea crustei antice, mai puțin adânci, acesta s-a format de fapt prin reciclarea rocilor de crustă adâncă, în timp ce magma mantei s-a ridicat deasupra lor.

ce este granitul

Cum sunt extrase granitele

În general, granitele sunt extrase pe toată planeta sub formă de blocuri mari și apoi descompuse în plăci. Apoi, aceste plăci sunt prelucrate cu atenție de către un producător specializat la forma specifică pe care o doriți (trepte, glafuri, plăci mari, blaturi de bucătărie și baie, etc). Progresul tehnologic și calitatea utilajelor de tăiere au redus semnificativ energia și timpul necesar extragerii granitului. Drept urmare, a fost ajustat și prețul granitului, ceea ce îl face mai accesibil pentru constructori și proprietari.

trepte granit

Ce este granitul - Caracteristici

Granitele au, de asemenea, modele sau nervuri distincte. Cele mai multe pietre se schimbă rareori în ceea ce privește aspectul lor strâns asemănător cu cuarțului. Cu toate acestea, altele constau din vene care se schimbă și se rotesc neregulat. Deci, mostrele mici nu pot oferi o imagine generală clară a unei pietre cu mișcare mare. Din acest motiv, este prudent să verificați placa întreagă înainte de fabricare sau selecție. Acest lucru este valabil pentru orice fel de piatră naturală, indiferent că vorbim de granit, marmură, travertin, onix, etc.

Datorită luciului său ridicat, granitul lustruit tinde să reflecte frumos lumina, ceea ce adaugă eleganță oricărui spațiu sau încăpere. În plus, nu trebuie să vă așteptați niciodată ca finisajul lucios să se uzeze. Puteți curăța cu ușurință granitul folosind doar apă caldă și o cârpă moale.

Contactați-ne pentru mai multe informații!

Este una dintre cele mai populare roci ale scoarței terestre. Istoria granitului datează de milioane de ani. Este format în principal din cuarț, feldspat și mică.
Distribuie

V-ar putea interesa și

curățare blat granit
Cum să curățați corect blaturile de granit

Blaturile din granit sunt semnul distinctiv al oricarei bucatarii. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum să le curețe temeinic. Dacă doriți ca bucătăria sau casa dvs. să rămână strălucitoare de curată, iată cele mai bune tehnici despre cum să curățați corect blaturile din granit.

Citește articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *