granit vs ceramică

Granit vs ceramică? Placile ceramice și granitul sunt ambele opțiuni populare pentru pardoseli, placaje baie și bucătărie și chiar blaturi. Ambele materiale oferă numeroase opțiuni de personalizare a spațiului.

Granit vs placi de ceramică

Nu știi ce să alegi? Citește articolul de mai jos și vei afla câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare  alegerea suprafețelor de granit pentru casa ta.

Granitul este un material versatil, frumos și durabil, care poate completa orice decor.

Granitul crește valoarea casei tale

Granitul este foarte solicitat  pentru pardoseli, trepte, blaturi și pereții din zona dușului. Popularitatea sa este în continuă creștere. A fost folosit de mii de ani și își păstrează atractivitatea, în timp ce alte materiale, inclusiv ceramica, intră pe piață și ulterior se demodează. Incontestabil, pardoselile, scările placate cu piatră naturală precum și o bucătărie cu un blat de granit aduc un plus de valoare casei.

Granitul este ușor de personalizat

Placile ceramice sunt disponibile în multe culori și stiluri, inclusiv unele care imită piatra naturală. Cu toate acestea, nu puteți obține cu ușurință un aspect unic cu ceramica. Chiar și ceramica care arată ca piatra naturală este disponibilă doar într-un număr selectat de stiluri populare. Fiecare placă de granit este unică și există nenumărate culori, modele și texturi disponibile

Dacă doriți o piesă centrală în bucătărie sau baie, puteți alege modele de granit care au fosile sau roci de râu fosilizate încorporate în piatră. Granitul vine în culori solide, precum și în plăci cu vene grele sau pete. Alegeți modelul în funcție de efectul pe care vi-l doriți: conservator sau dramatic. Pe lângă miile de combinații de culori și modele, puteți personaliza și mai mult granitul alegând diferite finisaje. De exemplu pentru duș și pentru trepte, puteți alege o suprafață șlefuită antialunecare. 

granit vs ceramică

Raport durabilitate - preț - Granit vs ceramica

Este foarte durabil. Este mai rentabil pe termen lung, deși granitul are un cost inițial mai mare decât plăcile ceramice. Indiferent de locul unde este instalat, granitul poate dura o viață cu o îngrijire minimă. Aceasta implică curățarea cu un agent de curățare pentru granit. Si etanșarea se face cu un impermeabilizant special pentru piatră. Ambele le puteți face singur, citind cu atenție instrucțiunile produselor.

Este puțin probabil ca plăcile ceramice să reziste la fel de mult ca granitul. Acestea se ciobesc ușor sau se sparg dacă scăpați ceva pe ele. De-a lungul timpului, plăcile ceramice pot apărea și plictisitoare sau pur și simplu depășite. În acest caz, poate fi necesară înlocuirea sau refinisarea costisitoare. Granitul nu se demodează niciodată și poate rezista la fel de mult ca casa ta. Astfel știi că faci o investiție pe termen lung.

Sfaturi utile

Când curățați granit, marmură, ardezie, travertin și alte tipuri de piatră naturală, nu folosiți detergenți uzuali. Aceștia pot provoca daune pietrei. În schimb, utilizați soluții profesionale de curățare pentru piatră naturală. Acestea sunt sigure pentru utilizare pe blaturi din piatră naturală, pereți de duș, împrejurimile căzii și multe altele. Sunați astăzi! Aflați mai multe despre produsele noastre de înaltă calitate și sigure pentru a fi aplicate pe piatră naturală.

Granit vs ceramică
Granit vs ceramică? Placile ceramice și granitul sunt ambele opțiuni populare pentru pardoseli, placaje pentru baie și bucătărie și chiar blaturi. Ambele materiale oferă numeroase opțiuni de personalizare a spațiului.
Distribuie

V-ar putea interesa și

ce este granitul
Ce este granitul

Este una dintre cele mai populare roci ale scoarței terestre. Istoria granitului datează de milioane de ani. Este format în principal din cuarț, feldspat și mică.

Citește articol
curățare blat granit
Cum să curățați corect blaturile de granit

Blaturile din granit sunt semnul distinctiv al oricarei bucatarii. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu cum să le curețe temeinic. Dacă doriți ca bucătăria sau casa dvs. să rămână strălucitoare de curată, iată cele mai bune tehnici despre cum să curățați corect blaturile din granit.

Citește articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *